Η WELCOME STORES ενοποιεί (και αυτοματοποιεί) τα πληροφοριακά της συστήματα


26 Φεβρουαρίου 2018

Τα σημαντικότερα IT Projects που βρίσκονται αυτήν την περίοδο σε εξέλιξη στην WELCOME STORES, μιας πολυμετοχικής εταιρείας με 84 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, έχουν να κάνουν με τη σύνδεση των καταστημάτων σε ένα ενιαίο πληροφοριακό σύστημα, όπως και με τη σύνδεση των ανεξάρτητων e-shops σε αυτό.

«Μέχρι το τέλος του 2017 συνδέσαμε 27 καταστήματα στο ενιαίο πληροφοριακό σύστημα (της SOFTONE) και αυτή την περίοδο αξιολογούμε την πορεία του» δηλώνει στο NetFAX o Δημήτριος Γκένιος, Υπεύθυνος Μηχανογράφησης της WELCOME STORES. «Ένας από τους βασικούς λόγους αυτού του project ήταν η διευκόλυνση της καθημερινότητας του χρήστη και γι αυτό ζητήσαμε από το κάθε μέλος να αξιολογήσει τον νέο τρόπο λειτουργίας, στη συνέχεια ομαδοποιήσαμε τις ανάγκες και δουλέψαμε πάνω στις βελτιώσεις αυτών. Από την πλευρά μας, αξιολογήσαμε κ εμείς την χρήση του κάθε μέλους και τις ανάγκες του, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε το κάθε μέλος με στοχευμένες εκπαιδεύσεις και συμβουλές με στόχο την ορθότερη χρήση» συμπληρώνει.

Η σύνδεση των καταστημάτων έχει επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην καθημερινή λειτουργία της εταιρείας  και των καταστημάτων. Οι πληροφορίες που ανταλλάσσονταν έως τώρα με τηλέφωνα ή emails είναι online και τυποποιημένες, «κερδίζοντας πολύ χρόνο και αποφεύγοντας λάθη, χρονοβόρες διευκρινίσεις και επεξηγήσεις». Επίσης πολύ σημαντικά είναι τα πολυεταιρικά reports που αντλεί η εταιρεία όπως εμπορικά, χρηματοοικονομικά, χρεοπιστώσεων, αποθεμάτων, απολογισμός προωθητικών ενεργειών κτλ. Ένα ακόμα μεγάλο project που υλοποιείται αφορά τη σύνδεση των ανεξάρτητων e-shops στο πληροφοριακό σύστημα του κάθε μέλους. Μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους συνδέθηκαν επτά e-shops (σε συνεργασία με την DWHITE), ενώ αυτοματοποιήθηκε το μεγαλύτερος μέρος της διαχείρισης της πώλησης.

«Τα μέλη που σύνδεσαν το e-shop τους στο ενιαίο πληροφοριακό σύστημα έχουν δει μεγάλη βελτίωση στην καθημερινότητα τους και ιδιαίτερα στον χρόνο που χρειάζονται για να εξυπηρετήσουν μια παραγγελία ή για να τροποποιήσουν τα προϊόντα του e-shop τους» σημειώνει ο Δ. Γκένιος. Για το άμεσο μέλλον η Διεύθυνση Πληροφορικής της WELCOME STORES έχει προγραμματίσει την ανάπτυξη του κεντρικού της e-shop (το οποίο θα υλοποιήσει η DWHITE) και τη σύνδεσή του με τους μεγάλους προμηθευτές.

«Το κεντρικό eshop είναι κάτι που σχεδιάζουμε αρκετό καιρό και θέλουμε να είναι κάτι διαφορετικό από τον ανταγωνισμό. Θα είναι σύγχρονο και με πολλούς πρωτότυπους μηχανισμούς που θα διευκολύνουν τον πελάτη να περιηγηθεί, να αναζητήσει και να επιλέξει ορθότερα αυτό που ψάχνει. Το e-shop θα στηθεί πάνω στα καταστήματα που είναι συνδεδεμένα στο ενιαίο πληροφοριακό σύστημα και σε επιλεγμένους προμηθευτές» αναφέρει ο Δ. Γκένιος. Με την κίνηση αυτή η εταιρεία θα ενδυναμώσει την ηλεκτρονική της παρουσία, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη πρόταση στους πελάτες της στο Internet. «Όλα αυτά υλοποιούνται με την αμέριστη υποστήριξη των συνεργατών μας – τις SOFTONE και DWHITE – που χωρίς αυτή δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις ασφαλής και δικαιωμένος για τους συνεργάτες σου και να επιβεβαιώνεσαι κάθε μέρα» καταλήγει ο Δ.Γκένιος.

Πηγή: netweek.gr

. . .
epsa banner gr
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση