Τι είναι το SSL (Secure Sockets Layer) και γιατί κάθε website πρέπει να το διαθέτει…

Η DWHITE πιστή στις τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν – μεταξύ άλλων και – την ασφάλεια των δεδομένων επιδιώκει πάντα την θωράκιση των πελατών της στους οποίους παρέχει υπηρεσίες hosting.

Στα πλαίσια αυτά, σας προτείνουμε την αναβάθμιση των site σας που φιλοξενούμε στους server μας με το πρωτόκολλο SSL.

 

Τι είναι όμως το SSL με απλά λόγια:

Η κύρια λειτουργία του SSL (Secure Sockets Layer) είναι η δημιουργία μιας κρυπτογραφημένης σύνδεσης μεταξύ του web server σας και του browser του επισκέπτη, διασφαλίζοντας την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα στις δύο πλευρές, αποτρέποντας την υποκλοπή τους από κακόβουλους χρήστες.

Γιατί να αναβαθμίσουμε τη σελίδα σας με το εν λόγω πρωτόκολλο;

1. Ασφάλεια

Αν η ιστοσελίδα σας αποστέλλει ή λαμβάνει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, (π.χ. στοιχεία πιστωτικών καρτών, στοιχεία σύνδεσης, πληροφορίες χρηστών, ακόμη και στοιχεία που αποστέλλονται μέσω μιας φόρμας επικοινωνίας) τότε θα πρέπει να προστατεύεται από ένα πιστοποιητικό SSL. Ως ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας, είστε υπεύθυνος για τη διασφάλιση των δεδομένων των χρηστών που την επισκέπτονται!

2. Εμπιστοσύνη

Όλοι ακούμε κατά καιρούς για παραβιάσεις της ασφάλειας μεγάλων εταιρειών, από κακόβουλους χρήστες (hackers), με αποτέλεσμα τη διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών των πελατών τους. Αυτό έχει κάνει μεγάλο ποσοστό των χρηστών του διαδικτύου να διστάζουν να εισάγουν προσωπικά δεδομένα και αριθμούς καρτών για την πραγματοποίηση μιας ηλεκτρονικής συναλλαγής, αν δεν σιγουρευτούν πρώτα για το ότι η ιστοσελίδα είναι ασφαλής.
Όταν λοιπόν μια ιστοσελίδα χρησιμοποιεί
SSL, οι χρήστες που την επισκέπτονται μπορούν να καταλάβουν πολύ εύκολα ότι βρίσκονται υπό ασφαλή σύνδεση. Αρκεί να κοιτάξουν στη διεύθυνση της ιστοσελίδας, όπου θα δουν το πρόθεμα “https”, αντί του κλασικού “http”, αλλά και το εικονίδιο με το λουκέτο ή το σύμβολο της εταιρείας που παρέχει το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό. Αυτά τα σύμβολα αντιπροσωπεύουν την εμπιστοσύνη στο διαδίκτυο. Οι χρήστες που δε βλέπουν κάτι από τα παραπάνω, είναι πολύ πιθανό να φύγουν από την ιστοσελίδα σας και να καταλήξουν σε κάποιον ανταγωνιστή σας, ο οποίος έχει επενδύσει στη χρήση ενός πιστοποιητικού SSL.

3. Παράγοντας βελτίωσης της κατάταξης της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα της Google

Η Google έχει ανακοινώσει ότι η εγκατάσταση ενός πιστοποιητικού SSL στην ιστοσελίδα σας, μπορεί να οδηγήσει σε μια μικρή βελτίωση της κατάταξής της στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης. Η χρήση του SSL ως παράγοντα βελτίωσης της κατάταξης, αντικατοπτρίζει ουσιαστικά την ευρύτερη προσπάθεια της Google για ένα πιο ασφαλές διαδίκτυο, μία προσπάθεια την οποία ή ίδια εκφράζει με το motoHTTPS everywhere”. Με λίγα λόγια, είναι αρκετά πιθανό, στο μέλλον η Google να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτόν τον παράγοντα και να επιβραβεύσει με αυτόν τον τρόπο τις ιστοσελίδες που στο παρελθόν την βοήθησαν να κάνει το διαδίκτυο ένα ασφαλέστερο μέρος.

espa programme banner