8 συμβουλές για αποτελεσματική απομακρυσμένη εργασία

Η παγκόσμια έξαρση του COVID-19, ανάγκασε πολλές εταιρίες να στραφούν στην εργασία των εργαζομένων τους από το σπίτι. Η δουλειά από το σπίτι ίσως ακούγεται πιο ευχάριστη, παρ’ όλα αυτά θέλει αρκετή οργάνωση, ειδικά από όσους το επιχειρούν για πρώτη φορά.

workplaceΣχεδιάστε προσεκτικά τον χώρο εργασίας σας
Είναι πολύ σημαντικό ο χώρος στον οποίο θα δαπανήσετε το 1/3 της ημέρας σας να είναι άνετος, εύχρηστος και μακριά από παράγοντες όχλησης.

ntysimoΝτυθείτε σαν να πηγαίνατε στο γραφείο
Το ντύσιμο αντικατοπτρίζει την ψυχολογία, η οποία με τη σειρά της έχει άμεσο αντίκτυπο στην παραγωγικότητα.

8este_oriaΘέστε όρια για να αποφύγετε τους πειρασμούς του περιβάλλοντός σας
Το γεγονός ότι βρίσκεστε σε οικείο περιβάλλον εγκυμονεί κινδύνους απόσπασης προσοχής. Πολλές φορές ίσως μπείτε σε πειρασμό να εμπλακείτε με δραστηριότητες με τις οποίες ασχολείστε στον ελεύθερο χρόνο σας. Προσπαθήστε να παραμείνετε focus σε αυτό που κάνετε.

organwsteΟργανώστε το πρόγραμμα σας
Ότι ακριβώς θα κάνατε και στο γραφείο. Οργανώστε το πρόγραμμα της εβδομάδος κατάλληλα και επιμερίστε τις εργασίες που έχετε ανάλογα με τις μέρες. Δημιουργήστε το πλάνο σας και κάνετε highlight τα σημαντικά tasks.

timeΤηρείστε το ωράριο εργασίας
Το γεγονός πως εργάζεστε από το σπίτι, πέραν της αλλαγής χώρου δεν θα πρέπει να εμπεριέχει καμία άλλη εκτροπή από την εργασιακή καθημερινότητα. Το ωράριο θα πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα χωρίς να σας μπαίνουν σκέψεις υπεκφυγής από τα καθήκοντα σας.

contactΕπικοινωνήστε με τους συναδέλφους σας
Η φυσική απόσταση μεταξύ εσάς και των συναδέλφων σας δεν θα πρέπει να αποτελεί τροχοπέδη στην παραγωγικότητα ειδικά εν έτη 2020 όπου τα εργαλεία επικοινωνίας είναι περισσότερα από ποτέ. Την τελευταία ημέρα στο γραφείο αποφασίστε από κοινού ποια θα είναι τα κανάλια επικοινωνίας σας.

eksoplismosΦροντίστε τον εξοπλισμό σας
Είναι πολύ σημαντικό την τελευταία μέρα της εργασίας στο γραφείο να πάρετε μαζί σας ότι χρειάζεστε έτσι ώστε η εργασία από το σπίτι να τελείται απρόσκοπτα. Από σημειώσεις και ντοσιέ έως usb stiks με σημαντικά αρχεία.

socialΑποφύγετε τα social media & το κινητό
Αποτελούν τους βασικούς παράγοντες αποσυγκέντρωσης καθώς είναι πολύ εύκολο να σας απορροφήσουν. Ενδείκνυται το κινητό να βρίσκεται στο αθόρυβο.

espa programme banner