Τα Welcome Stores υλοποιούν έργο ενοποίησης των πληροφοριακών υποδομών των καταστημάτων τους


10 Ιουλίου 2017

Η WelcomeStores αποτελεί μια πολυμετοχική εταιρία 80 καταστημάτων, καθένα εκ των οποίων διαθέτει το δικό του τρόπο λειτουργίας και τις δικές του υποδομές και όχι την κοινή γραμμή ενός ιδιοκτήτη.

«Η σκέψη και το εγχείρημα είναι να ενώσουμε πληροφοριακά όλα τα καταστήματα με τη μητρική εταιρεία» δηλώνει στο NetFAX ο Δημήτριος Γκένιος, ΙΤ Μanager των Welcome Stores SA. Στο πλαίσιο βρίσκεται σε εξέλιξη το στήσιμο μιας ενιαίας υποδομής για όλα τα καταστήματα της αλυσίδας και η σύνδεση των ανεξάρτητων eshop τους στο πληροφοριακό σύστημα. Το έργο ενοποίησης ξεκίνησε στις 1/1/2016 και στο ενιαίο πληροφοριακό σύστημα της μητρικής έχουν προστεθεί ήδη 24 από τα 80 καταστήματα της αλυσίδας, ενώ για 4 καταστήματα έχουν συνδεθεί και τα eshop τους.

«Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του 2018 να συνδεθούν όλα τα καταστήματα. Το πρόγραμμα είναι στημένο ώστε αφενός να καλύπτει τις ανάγκες όλων των καταστημάτων και αφετέρου να είναι διαχειρίσιμο, είτε είναι μεγάλα είτε μικρά. Τα οφέλη και η υπεραξία του έργου είναι τεράστια για τα καταστήματα και για την μητρική: από εξοικονόμηση χρημάτων και πόρων μέχρι ομοιομορφία και χτίσιμο κοινής εικόνας». Το επόμενο βήμα είναι το κεντρικό e-shop της WelcomeStores.

Αυτό θα διαχειρίζεται στην ουσία τα αποθέματα όλων των καταστημάτων που συμμετέχουν στο ενιαίο πληροφοριακό σύστημα και θα μοιράζει τις παραγγελίες με συγκεκριμένο αλγόριθμο, ώστε οι αναθέσεις να είναι όσο πιο δίκαιες γίνεται. «Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος πλέον που όταν θέλει να αγοράσει κάτι δεν πάει σε κάποιο κατάστημα, αλλά κάθεται μπροστά στον υπολογιστή του και εξυπηρετείται από εκεί. Στην εποχή μας ο χρόνος είναι πλέον πολύ περιορισμένος και είναι πολύ σημαντικό για τον καθένα να μπορεί με μερικά κλικ να έχει τα προϊόντα στην πόρτα του.

Θέλουμε να ακολουθήσουμε την εποχή και να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκονται. Στην προσπάθεια αυτή έχουμε επιλέξει δύο αξιόπιστους και δυνατούς συνεργάτες. Την Softone για το μηχανογραφικό πρόγραμμα και την DWHITE για την δημιουργία των ανεξάρτητων eshop και την διασύνδεσή τους με το Softone. Επίσης, η DWHITE είναι και η εταιρεία που θα υλοποιήσει και το κεντρικό Eshop της Welcome” καταλήγει ο Δ. Γκένιος.

 

 

Πηγή:  Netweek Online (3 Ιουλίου 2017)

 

View Online:  www.welcomestores.gr

. . .
epsa banner gr
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση